Modalități inedite de a folosi folia de aluminiu

Folia de aluminiu este utilizată cel mai des în bucătărie, la prepararea diverselor bucate la cuptor sau la ambalarea sendvișurilor. Aceasta însă are numeroase întrebuințări, necunoscute gospodinelor. Dacă nu știi care sunt acestea, Secretele Gospodinei îți propune câteva modalități inedite de a folosi folia de aluminiu!

Scade febra
Dacă ai făcut febră și nu vrei să administrezi tratamente medicamentoase, poți urma acest truc. Trebuie doar să îți înfășori picioarele în folie de aluminiu, pentru circa 6 ore. Febra va scădea, iar tu te vei simți mult mai bine.

Ajută la călcarea mai rapidă a hainelor
Dacă îți dorești să calci hainele mai rapid, trebuie doar să întinzi foaia de aluminiu peste masa de călcat, nu înainte de a-i scoate țestura. Dupa ce ai învelit toată masa în folie, pune țesătura la loc. Datorită faptului că aluminiul este un bun conductor, hainele tale vor fi călcate mai repede.

Curăță oalele
Dacă nu ai la îndemână un burete de sârmă pentru a curăța oalele dupa ce ai gătit, îl poți înlocui cu folie de aluminiu. Trebuie doar să rupi o folie, să o strângi în mână pentru a face din ea o bilă, apoi să îndepărtezi murdăria fără prea mare efort.

Tu cum folosești în gospodărie folia de aluminiu?

Anna Casian – Musteață