3 întrebuințări inedite ale coajei de portocală

În preajma Sărbătorilor de Iarnă, portocalele sunt nelipsite de pe mesele noastre. Consumate zilnic, acestea au numeroase beneficii asupra sănătății. Trebuie să știi însă că și cojile acestor citrice pot fi folosite. Secretele Gospodinei îți prezintă 3  întrebuințări inedite ale coajei de portocală!

Ghirlandă din coji uscate de portocală
Din mai multe coji de portocală poți face o ghirlandă parfumată cu care să îți împodobești bradul de Crăciun, Tot ce trebuie să faci este să decupezi diverse forme din coajă, apoi să le prinzi pe o ață, trecând cu acul prin mijlocul acestora. Le poți lăsa la uscat în mod natural, sau le poți usca în cuptor, aranjând ghirlanda pe un grătar.

Împiedică întărirea zahărului
Ai zahăr întărit? Poți scăpa de această problemă cu ajutorul unei coji de portocală! Stoarce sucul din coajă peste zahăr, cu o oră înainte de a-l utiliza. Uleiurile ce se conțin în coajă, vor înmuia zahărul, iar tu îl vei putea folosi cu ușurință în bucătărie.

Un bun insecticid
Nu poți scăpa de furnici, țânțari sau muște? Le vine de hac coaja de portocală! Pune-o în zonele afectate și acestea vor dispărea ca prin minune.

Tu ce alte întrebuințări ale coajei de portocală cunoști?

Anna Casian-Musteață