Cum să cureți grăsimea de pe hota de bucătărie

Hota de bucătărie este un obiect atacat în permanență de grăsime. Pentru că aceasta merită o atenție deosebită în timpul curățării, Secretele Gospodinei îți spune cum să ai o hotă fără nici o pată de grăsime pe ea!

Primul pas
Înainte de a începe să cureți hota, asigură-te că ai deconectat-o de la sursa de energie electrică. De asemenea, nici aragazul nu trebuie să funcționeze în acele momente.

Pasul al doilea
Alege substanțele pe care le folosești la curățare, în funcție d ematerialul din care este confecționată hota.

Hota din sticlă – ușor de curățat
Dacă ai o hotă din sticlă, o poți curăța foarte ușor folosind un spray pentru grăsime. Pentru că vor mai rămâne câteva urme, chiar dacă petele s-au curățat, folosește un spray pentru geamuri, pentru claritate. Iar partea de deasupra a acesteia, pe care se așează praful, curăț-o cu spray și o lavetă uscată.

Hota obișnuită – curăț-o cu soluție degrasantă
Pentru hotele obișnuite poți folosi de asemenea, soluții degrasante, însă ar fi bine să nu utilizezi bureți abrazivi și nici bureți de inox. Aceștia vor zgârâia hota! Dacă îți dorești o hotă curată, nu te opri doar la o singură curățare. Până când obții rezultatul dorit, o poți curăța în mai multe etape.

Pasul al treilea
Dupa ce ai curățat hota de grăsime, curăță și filtrele, cufundându-le în  apă fierbinte și detergent, iar mai apoi clătindu-le cu apă curată.

Pasul al patrulea
Curăță accesoriile hotei – becurle, paletele de la ventilator, secțiunea din sticlă. 

Nu uita: hota trebuie curățată cel puțin o dată la două luni, însă nu înainte de a consulta instrucțiunile din manualul de utilizare a acesteia!

Anna Casian-Musteață