Remedii naturale pentru ten uscat pe timp de iarnă

Odată cu sosirea iernii, majoritatea femeilor se confruntă cu uscarea excesivă a pielii. Dacă ai un ten normal, probabil că iarna nu ai nici o problemă în acest sens. Pentru femeile cu tenul delicat însă, iarna este o adevărată provocare. Cum îți dai seama dacă ai un ten uscat? Acesta are o culoare ștearsă, observându-se mici fisuri liniare și o descuamare a pielii. De asemenea, tenul uscat dă mereu senzația de măncărime și usturime. Pentru tenul uscat pe timp de iarnă există remedii naturale, la care poți apela. Secretele Gospodinei îți spune care sunt acestea!

Folosește uleiul de măsline
Uleiul de măsline are o puternică acțiune hidratantă, de aceea îl poți folosi fără nici o grijă în cazul în care ai tenul uscat. Cu ajutorul acestuia, vei scăpa de senzația de uscăciune și mâncărime, iar pielea va deveni mai catifelată. 

Alege uleiul de cocos
Ca și în cazul uleiului de măsline, cel de cocos este perfect pentru pielea uscată, având efect hidratant. Prepară o mască din două linguri de ulei de coocos, o lingură de banană pasată și 3 picături de ulei esențial de tămâie, apoi aplic-o pe față, lăsând să acționeze timp de 15 – 20 de minute. Clătește mai apoi cu apă călduță. Astfel, tenul tău va arăta proaspăt și dihdratat.

Optează pentru tratamente cu miere
Mierea are proprietăți anti-bacteriene, fiind un bun antioxidant și ajutând la hidratarea pielii. Astfel, nu achiziționa din comerț produse cosmetice care conțin miere, ci fă rost mai bine de un borcan cu miere, pe care o vei folosi pentru a-ți trata tenul. Încălzește mierea, apoi aplic-o pe față, lăsând să acționeze timp de 15 minute, apoi îndepărtând cu apă călduță. Vei avea o piele moale și fină.

Tu cum îți îngrijești tenul iarna?

Anna Casian-Musteață