Tunsoarea potrivită în funcție de fizionomie

Nu-i așa că de multe ori ți-ai dorit să ai o altă tunsoare, însă frizerița ți-a spus că nu ți se potrivește? Trebuie să știi că atunci când îți dorești o nouă coafură, ar fi bine să ții cont nu doar de preferințele ce le ai, ci și de fizionomie. Secretele Gospodinei îți spune ce tunsoare ți se potrivește în funcție de fizionomie!

Fața ovală
Dacă ai fața ovală, poți alege orice fel de tunsoare, căci ți se potrivește absolut orice. Ar fi bine însă să eviți tunsorile cu cărare pe mijloc.

Fața rotundă
Dacă ai fața rotundă, recomandate sunt frizurile asimetrice sau în trepte, cu mult volum. Alege tunsorile cu cărare laterală și evită-le pe cele  care presupun cărarea pe mijloc. Pentru o față rotundă sunt ideale unsorile lungi sau medii, căci cele scurte accentuează rotunjimea feței.

Fața pătrată
Dacă ai fața pătrată, ideale sunt tunsorile până la nivelul umerilor, filate. Poți opta  pentru bucle lejere, evitând frizurile care  au volum în zona pomeților sau a mandibule. Alege bretonul filat, mai lung la colțurile exterioare și evită bretonul gros și drept. Dacă îți dorești o tunsoare scurtă, potrivit este bobul clasic, cu cărare laterală.

Fața în formă de inimă
Dacă ai fața în formă de inimă, trebuie să știi că ți s epotrivesc buclele lejere, cu șuvițe, care încadrează perfect fața.  Evită frizurile scurte și cele de tip bob. 

Tu ce fizionomie ai? Pentru ce fel de frizură optezi?

Anna Casian-Musteață