Greșeli pe care le fac femeile atunci când aplică fondul de ten

Majoritatea femeilor folosesc fondul de ten, fie zilnic, fie ocazional. Nu toate știu însă cum să-l aplice corect, pentru a obține un machiaj de invidiat, care să reziste întreaga zi. De asemenea, contează nu doar metoda de aplicare, ci și ustensilele folosite. Secretele Gospodinei îți spune ce greșeli fac femeile atunci când aplică fond de ten. Să nu le repeți și tu!

Alege fondul de ten în nuanța potrivită
Primul lucru pe care trebuie să-l faci pentru a nu da greș, este să îți cumperi un fond de ten în nuanța potrivită pielii tale. Trebuie să ai cel puțin două nuanțe de fond de ten, unul pentru iarnă și altul pentru vară, deoarece iarna tenul este mai deschis la culoare. 

Aplică cantitatea potrivită de fond de ten
Cantitatea potrivită de fon de ten pentru absolut orice față este de mărimea unui bob de mazăre. Mai mult va fi prea mult, iar mai puțin – insuficient pentru a-ți acoperi întreaga față. În ambele cazuri vei obține un machiaj inestetic.

Aplică mai întâi o bază de machiaj
Multe femei evită să aplice o bază de machiaj (sau primer) înainte de a folosi fondul de ten. Aceasta însă ajută ca fondul de ten să adere mai bine, să reziste mai mult timp și oferă  senzația de ten neted și proaspăt.

Nu folosi fondul de ten pudră
Dacă vei folosi fond de ten pudră de proastă calitate, acesta doar te va dezavantaja. Fondul de ten pudră, dacă nu este de o calitate foarte bună, îți va usca pielea, făcându-ți tenul să pară încărcat. De asemenea, rezistă mult mai puțin și crează iluzia de riduri.

Folosește ustensilele potrivite
Multe femei aplică fondul de ten folosind degetele. Total greșit! Cea mai bună metodă de a aplica fondul este pensula. Aceasta însă trebuie să fie de foarte bună calitate. În mod contrar, s-ar putea să te alegi cu fire de păr pe față, căzute de la pensulă. 

Tu faci aceste greșeli atunci când aplici fondul de ten?

Anna Casian-Musteață