Tratează diverse afecțiuni cu suc de cireșe, ceai din cozi de cireșe și sâmburi de cireșe!

Poate nu știai, dar nu numai cireșele sunt bune, ci și cozile, sâmburii și chiar frunzele acestora. Secretele Gospodinei îți spune ce afecțiuni poți trata cu suc de cireșe, ceai din cozi de cireșe și sâmburi de cireșe!

Ceaiul din cozi de cireșe curăță organele interne
Cozile de cireșe conţin săruri de potasiu, flavonoizi (substanţe cu efect antioxidant) şi taninuri. Ceaiul din cozi de cireșe are rol detoxifiant și depurativ, ajutând la curățarea organelor interne și a sângelui și oferind mult dorita senzație de ușurare. De asemenea, acest ceai ameliorează durerile de stomac, calmează tusea. 

Săculeții cu sâmburi de cireșe tratează durerile musculare
Nici sâmburii cireșelor nu trebuie să-i arunci. Spală-i bine, usucă-i și pune-i în săculeți de pânză. Dacă ai dureri musculare, îți înțepenește gâtul, dureri cervicale sau crampe musculare, încălzește săculețul cu sâmburi și pune-l în zona problematică. Iar dacă ai febră, vânătăi, înțepături de insecte, dureri de cap sau probleme circulatorii, pune săculeții în congelator, dupa care lasă-i câteva minute în zona afectată.

Sucul de cireșe reglează calitatea somnului
Conform cercetătorilor de la Şcoala de Ştiinţe de la Universitatea Northumbria, Marea Britanie, consumul de suc de cireşe poate duce la creşterea nivelului de melatonină în organism, hormon care reglează calitatea somnului. Cura cu suc de cireșe (făcut din fructe proaspete) se ține cel puțin o săptămână. Se bea o cană de suc, cu 30 de minute înainte de culcare. Cura se ține ori de câte ori te confrunți cu insomnia.

Anna Casian-Musteață
Sursa foto - Pixabay