3 rețete strămoșești pentru masa de Paște

3 rețete strămoșești pentru masa de Paște, asta îți propunem în articolul de azi. Cu siguranță deja ai pregătit meniul pentru masa de sărbătoare, ți-ai notat rețetele preferate și ai decis câți cozonaci vei coace. Ei bine, e posibil să nu fi făcut nimic din toate astea și încă mai ai nevoie de inspirație. Dacă ești în pană de idei și nu știi ce bucate să pregătești pentru masa de paște, Secretele Gospodinei îți vine în ajutor. Azi îți propunem cartea „CELE MAI BUNE REȚETE PENTRU MASA DE PAȘTE” și 3 rețete delicioase strămoșești.

3 rețete strămoșești pentru masa de Paște: CIORBĂ DE MIEL

Ingrediente necesare: 8 bucăți de carne de miel cu os, 8 legături de ceapă verde, 1,5 litri de borș, 1 căniță de orez, un ou, 1 lingură smântână, 1 legătură de leuștean, sare.

Cum se prepară ciorba de miel: Carnea de miel se spală și se porționează. Se pune la fiert într-o oală cu apă rece. Între timp se pregătește ceapa verde. Se spală și se toacă mărunt, atât partea albă, cât și cea verde. Se adaugă și ea în oală, împreună cu orezul și se lasă la fiert până când este gata carnea: se pătrunde ușor cu furculița. Borșul se fierbe separat și după aceea se adaugă peste carne. Separat se bat într-un castron oul și smântâna, se adaugă câte puțină zeamă din oală, amestecând să nu se coaguleze. La final se adaugă leușteanul tocat mărunt și se potrivește de sare.

3 rețete strămoșești pentru masa de Paște: PULPE DE IED CU LEGUME

Ingredientele necesare: 4 pulpe de ied, 250 gr păstăi de mazăre, 100 gr unt, 400 ml supă de oase, 3-4 morcovi, 2 gulii, 2 țeline, 2 legături de ceapă verde, 1 legătură pătrunjel, sare, piper.

Cum se prepară pulpele de ied cu legume: Pulpele se freacă cu sare, piper și o feliuță de unt.Se pun într-un vas și se dau la cuptorpentru aproximativ 45 de minute, la foc iute. Se adaugă puțin câte puțin din supa de oase în timp ce se prăjesc. Se curăță legumele, se spală și se taie capetele la fiecare. Morcovii, țelina și guliile se fierb în apă cu sare. Păstăile se opăresc împreună cu ceapa verde în apă cu sare timp de 5-10 minute. Pentru servire, se aranjează legulele pe farfurie, pulpele se așează peste legume și apoi se adaugă și untul topit. Cu sosul din tigaie se ung pulpele dupa ce au fost puse pe farfurie.

3 rețete strămoșești pentru masa de Paște: COZONAC PANETTONE

Ingredientele necesare: 25 gr drojdie de bere, 500 gr făină, 100 gr unt, 130 gr zahăr, 2 ouă, 1 pahar de lapte, sare.

Cum se prepară cozonacul Panettone: Se pune laptele, drojdia și jumătate din cantitatea de făină în vasul de mixare. Se amestecă timp de 2-3 minute, folosind spiralele pentru frământat, apoi lăsați aluatul la dispit timp de aproximativ 20 de minute. Se adaugă ingredientele rămase și se frământă aluatul din nou timp de câteva minute. Se pune aluatul într-o formă înaltă, unsă și rezistentă la foc. Se decorează suprafața cu firimitrui de aluat (un aluat făcut din unt, făină și zahăr) și se lasă să crească timp de încă două ore într-un loc cald, ferit de curent. Se coace cozonacul la foc moderat timp de 40 de minute.

Un Paște luminat să ai!

Anna Casian-Musteață

Sursa fotografiei – Pixabay

0