5 cele mai benefice insecte pentru plante

Iubitorii de plante au o teamă deosebită față de insecte, căci multe dintre acestea sunt dăunătoare, producând mult rău plantelor. Trebuie să știi că există însă o serie de insecte care atacă dăunătoarele, fiind foarte benefice. Secretele Gospodinei îți spune care sunt 5 dintre cele mai benefice insecte pentru plante!

 
Buburuza
I se mai spune și gărgăriță (Coccinellidae), fiind foarte benefică pentru plante, dar preferată și de către fetele tinere, care îi spun și poezii acestei insecte: Buburuză-ruză/zboară de pe frunză/încotro vei zbura/acolo m-oi mărita. Mica insectă roșie cu buline negre se hrănește cu afide, musculițe și alte insecte dăunătoare. De asemenea, datorită lichidului gălbui și urât mirositor eliminat prin picioare, buburuzele țin la distanță dăunătoarele plantelor. 
 
Libelula
Mulți nu cunosc faptul că libelula (Anisoptera) este numită sanitarul grădinii. Aceasta curăță plantele de dăunători, cum ar fi țânțarii, aftidele și musculițele. 
 
Albina
Albina (Apis mellifera) este o insectă foarte importntă pentru orice plantă de grădină. Aceasta asigură polenizarea în perioada de înflorire a plantelor.
 
Viespea parazită
Deși pare o insectă periculoasă pentru om, pentru grădină viespea (Trichogramma) este de un real ajutor. Aceasta se hrănește cu omide, larve și musculițe albe. De asemenea, păduchii de copac și viermele de măr sunt printre preferatele viespei.
 
Călugărițe
Călugărițele sunt foarte benefice pentru plante, deoarece se hrănesc cu toate categoriile de dăunătoare.
 
Anna Casian-Musteață
0