Colț de lectură creativ: Cum să-l amenajezi pentru copilul tău

Odată cu începerea noului an de învățământ, fie că cei mici vor învăța la școală sau online, au nevoie de un colțișor de refugiu. E vorba nu despre un loc de joacă, ci despre un colț de lectură creativ, unde se vor odihni și își vor citi din cărțile preferate. Mai mult chiar, tot acolo își pot pregăti și temele pentru acasă, dacă alegi un mobilier potrivit pentru acest lucru. Dacă ești în pană de idei și nu știi cum să-l amenajezi, Secretele Gospodinei îți vine în ajutor!

Sfaturi pentru amenajarea unui colț de lectură creativ

Nu ai nevoie de mult spațiu pentru a face un asemenea colțișor. Cel mai frumos colț de lectură este acela care oferă senzația de liniște, calmitate și pace.  De asemenea, ai grijă să fie un loc cu multă lumină naturală, iar dacă acest lucru nu e posibil, folosește cât mai multă lumină artificială, cum ar fi diverse ghirlande. Acestea vor ajuta și la crearea stării de hygge.

Atunci când amenajezi un colț de lectură creativ, ai grijă să fie cât mai departe de gadgeturi. Aici trebuie să fie prezentă energia cărților, nu a ecranelor.

Nu uita să folosești și cât mai multe perne sau covorașe pufoase,însă care să nu umple prea mult spațiul. E foarte important  să amenajezi acest loc împreună cu copilul și să ții cont de dorințele sale, alegând împreună decorațiunile.  Vei observa că, în scurt timp, lectura va deveni una dintre ocupațiile preferate ale celui mic.

Inspiră-te din imaginile de mai jos și organizează pentru micul tău școlar un colț de lectură creativ, acolo unde se va retrage pentru un moment de liniște.

 

Un an nou de învățământ frumos și lectură plăcută!

Anna Casian-Mustață

Foto – Pinterest

0