Cum să recunoști un parfum contrafăcut în câțiva pași simpli

Poate nu cunoști, dar cele mai multe produse contrafăcute care se găsesc pe piață sunt parfumurile. Ceea ce înainte era considerat „ceva la care femeile doar visau”, acum a devenit un produs accesibil tuturor femeilor. Acest lucru se datorează în primul rând prețurilor mici, iar dacă o femeie nu știe să facă diferența între un parfum original și unul fake, cu ușurință poate fi trasă pe sfoară. Pentru a nu se întâmpla acest lucru, Secretele Gospodinei îți spune cum să recunoști   un parfum contrafăcut în câțiva pași simpli!

1.Verifică țara de origine de pe fundul sticluței. Parfumurile contrafăcute sunt fabricate de cele mai multe ori în China, ceea ce și indică faptul că este un fake. Dacă la acest aspect îți pare dubios, nu cumpăra parfumul.

2.Analizează sticluța parfumului. O sticlă de parfum trebuie să fie perfecta, fără imperfecțiuni și dintr-un material rezistent și neted. Orice defect al sticlei poate sugera că parfumul este unul contrafăcut.

3.Verifică codul lotului. Acesta trebuie să fie același și să apară atât pe cutia produsului, cât și pe sticluța parfumului.

4.Verifică dacă parfumul conține impurități. Dacă agiți parfumul, lichidul acestuia trebuie să fie cât mai curat și lipsit de orice impuritate.

5.Fii atentă la persistența parfumului. Apa de parfum originală durează până la 5 ore, iar esența de parfum – mai mult de 6 ore. Mirosul unui parfum fake nu va persista mai mult de 2 ore.

6.Agită parfumul și urmărește bulele de aer. La agitare, bulele dintr-un parfum original vor dispărea dupa câteva minute. Lichidul unui parfum fake va deveni însă spumos.

7.Fii atentă la pelicula în care este învelită cutia parfumului. Aceasta trebuie să fie de o calitate foarte bună și să fie perfect întinsă, fără cute deranjante. În cazul unui parfum fake, vei observa că este împachetat neglijent, cu cute foarte ușor observabile și deranjante.

Urmează sfaturile de mai sus și asigură-te că îți cumperi un parfum original, de care te vei bucura cât mai mult timp!

Anna  Casian-Musteață

Sursa foto – Unsplash

0