Cum trebuie să te îmbraci când afară e ger. Sfaturi de urmat

Atunci când afară e ger, organismul nostru pierde mai multă căldură decât de obicei. Astfel, pentru a ne fi cald, consumăm diverse alimente care au proprietatea de a stimula circulația, fapt care duce la încălzirea organismului. O altă modalitate de încălzire sunt hainele călduroase, dar în care nu transpirăm. Secretele Gospodinei îți spune cum trebuie să te îmbraci când afară e ger!

Poartă haine în mai multe straturi

Dacă trebuie să mergi la serviciu, pune pe tine mai multe straturi de haine. Astfel, afară nu îți va fi frig, căci căldura se va păstra între straturi, iar la birou, vei da hainele jos de pe tine atunci când îți va fi cald.

Poartă haine de bumbac

Atunci când optezi pentru mai multe straturi de haine, alege doar haine de bumbac. Acestea nu vor duce la transpirație excesivă. În plus, hainele de bumbac îți vor permite să te miști mai ușor.

Cum trebuie să te îmbraci când afară e ger: Acoperă extremitățile

Cele mai expuse gerului sunt extremitățile. Astfel, acestea trebuie să fie bine acoperite: căciulă pe cap, fular la gât şi mănuşi în mâini.

Protejează picioarele

Frigul începe de la picioare, de aceea sunt recomandate șosetele groase, în special de lână. Poartă și încălțăminte din materiale naturale, care îți vor ține de cald.

Tu știai cum trebuie să te îmbraci când afară e ger? Mai multe sfaturi utile găsești aici!

Anna Casian-Musteață

Sursa foto – Unsplash

0