De ce trebuie să ții cont atunci când mergi să-ți cumperi haine

Acum, că a trecut perioada sărbătorilor, ești în căutarea unor noi ținute sau îți pregătești garderoba pentru primăvară? Înainte de a porni la shopping, ar fi bine să îți analizezi cu grijă hainele din garderobă, dar și să fii atentă la unele detalii.  Secretele Gospodinei îți spune de ce trebuie să ții cont atunci când mergi să-ți cumperi haine! 
Nu te pierde printre rafturi, ci fă-ți o listă!
Înainte de a porni la cumpărături, fă o inventariere a articolelor vestimentare pe care le deții și stabilește ce haine îți dorești să cumperi. Astfel, nu te vei pomeni cu ținute pe care nu le vei purta niciodată, ci vei veni acasă exact cu ceea de ce ai nevoie! Nu ezita să-ți faci o listă cu articolele de care ai nevoie. 
Stabilește bugetul
Odată făcută lista, stabilește suma care ești dispusă să o cheltui pe fiecare articol vestimentar în parte. Scoate de pe card exact bugetul stabilit și lasă restul banilor acasă! 
Nu cumpăra doar din magazinele de marcă
Există numeroase magazine mici, dar și designeri care confecționează articole vestimentare calitative, la un preț accesibil. Astfel, nu ezita să le calci pragul. Te-ai putea alege cu haine bune, dar și cu cheltuieli mai puține.
Mergi și la magazinele second hand
Nu toate hainele din aceste magazine sunt second hand. Poți găsi de multe ori haine absolut noi, dar la prețuri destul de bune. În plus, majoritatea hainelor sunt de firmă, iar prețul – convenabil. De asemenea, aici vei găsi haine unice, pe care, atunci când le vei îmbrăca, nu le vei mai vedea și la altcineva de pe stradă.
Mici sfaturi
  • Trebuie să știi exact ce mărime porți.
  • Nu cumpăra niciodată haine mai mici, în speranța că vei slăbi.
  • Alege doar haine care se potrivesc stilului tău.
  • Mergi la cumpărături dimineața, când se deschid magazinele, tu ești fresh și poți proba în liniște, iar vânzătoarele – dispuse să te ajute.
Tu cât de des îți cumperi haine?

 

Anna Casian-Musteață
Sursa foto – Unsplash
0