Modele deosebite și creative de aranjare a mesei de Paște

De Paște, întreaga natură reînvie pentru a ne încânta privirile și simțurile cu aromele fiecărei flori și plante. Bucuria acestei sărbători vine an de an și în casele noastre și se cuvine să o întâmpinăm într-un mod cât mai estetic.

Masa de Paște este momentul cel mai așteptat de fiecare gospodină și, mai ales, de membrii familiei ei. Este un punct de interes, întrucât masa îmbelșugată cu bunătăți îi adună laolaltă pe toți. Însă, înainte de a fi îmbelșugată, masa trebuie să arate bine și vizual.

Profitați la maximum de primăvară și de florile colorate și înmiresmate: o vază cu flori va aduce prospețime și va înveseli atmosfera. Deși simbolul iepurașului pascal ține mai mult de cultura occidentală, acest tip de decorațiuni au fost introduse treptat, treptat și în casele noastre într-o formă sau alta.

Culorile pastelate înseamnă primăvară, bucurie, stare de bine. De aceea, folosiți-le și voi în amenajarea decorului pascal atât pentru casă, cât și pentru aranjarea mesei. Rozul, galbenul pal, verdele crud, albastru bleu sunt câteva dintre culorile recomandate. Folosiți fețe de masă colorate sau albe, accentuând ulterior prin alte decorațiuni, cum ar fi șervețele de bumbac sau șervețele de hârtie, colorate cu diverse simboluri specifice acestei sărbători. Bineînțeles, ouăle vopsite se numără printre vedetele mesei. Pentru deliciul copiilor, puteți adăuga și ouă de ciocolată sau iepurași de ciocolată.

Nu uitați de lumânări pentru un decor desăvârșit pentru masa de Paște. Inspirați-vă din imaginile de mai jos.

Sursa text – AICI

Sursa foto – Unsplash

0