Părul și razele solare – cum să-l protejăm pentru a-l avea sănătos și strălucitor

În perioada verii, nu doar pielea noastră are nevoie de protecție, ci și părul. Astfel, pentru a-l feri de razele solare, trebuie să luăm diverse măsuri. Asta dacă vrem să-l avem sănătos, hidratat și strălucitor. Razele UV ale soarelui îi slăbește structura firului și îl fac să-și piardă elasticitatea, motiv pentru care în perioada verii părul nostru cade mai des. Dacă îți dorești un păr sănătos și puternic, Secretele Gospodinei îți spune cum să-l protejezi de razele solare!

Hidratează-l

În fiecare zi părul nostru trebuie să fie suficient de hidratat. În acest scop, putem folosi, pe  lângă șamponul potrivit fiecărui timp de păr, și balsam sau diverse măști, mai ales dacă avem părul vopsit.

Spală-l mai rar

Atunci când părul este spălat mai des, riscă să piardă o parte din uleiurile care-l ajută să rămână sănătos. Din acest motiv, pentru a nu  pierde nutrienții care-l protejează de razele UV, este indicat să-l speli mai rar în perioada verii.

Folosește produse cu SPF

Dacă nu știai, află că există și produse pentru păr care conțin SPF. Acestea vin sub formă de spray-uri sau uleiuri, ce pot fi aplicate în special atunci când știi că vei sta mult timp în soare.

Poartă o pălărie sau o eșarfă

Pentru a proteja părul în perioada verii, este indicat să porți o pălărie, un chipiu sau o broboadă din materiale naturale.

Dacă mergi la piscină, nu-ți uda părul

Apa din piscine este adesea prelucrată cu diverse substanțe nocive pentru sănătatea părului, motiv pentru care este indicat să îl uzi cât mai puțin cu putință. Totuși, dacă l-ai udat, ai grijă ca imediat dupa piscină să-ți clătești părul cu apă curată.

Pentru a ave aun păr sănătos și puternic, este extrem de important să eviți expunerea la soare în orele amiezii, atunci când razele sunt puternic și intense.

O vară frumoasă!

Anna Casian-Mustață

Foto – Unsplash

0