Prima tunsoare a copilului: Când? Cum? Unde?

Prima tunsoare a copilului e unul dintre subiectele foarte discutate de părinți. Există numeroase mituri cu privire la aceasta. Unii consideră că micuțul trebuie tuns prima dată atunci când împlinește un anișor. Pentru alții prima tunsoare este considerată cea de la botez. În opinia altor părinți, copilul trebuie tuns atunci când consideră părinții de cuviință.

Noi am hotărât să dezbatem aceste mituri și să îți spunem cu exactitate CÂND, UNDE și CUM să-ți tunzi copilul, fără lacrimi, ci cu amintiri frumoase.

Prima tunsoare a copilului: CÂND

Oricât de mult ți-ai dori să-i păstrezi buclele de bebeluș, părul va trebui tăiat. Acele bucle ajung la un moment dat să afecteze vederea (dacă sunt prea lungi în față) sau să-l facă pe micuț să transpire (atunci când sunt lungi la spate). Astfel, copilul trebuie tuns atunci când crezi tu că e momentul potrivit, fără a recurge la tunsul „la zero”. De asemenea, trebuie să știi că, oricât de des ai tunde copilul, podoaba lui capilară nu se va îndesi. Numărul firelor de păr este stabilit genetic.

Prima tunsoare a copilului: UNDE

Părinții care au trecut prin această experiență spun că cel mai indicat este să mergi cu copilul la o frizerie sau la un coafor care oferă servicii pentru copii. Ai grijă să te programezi din timp la un frizer care are experiență în tunsul copiilor. Cu el micuțul tău se va simți în siguranță și confortabil. Coaforul cu experiență va transforma tunsul într-o joacă, iar copilul va rămâne cu amintire plăcută.

Prima tunsoare a copilului: CUM

Înainte de a merge la salon, pregătește-ți copilul pentru acest eveniment. Chiar dacă e mic, are dreptul să știe ce se va întâmpla cu corpul său. Povestește-i despre faptul că este important să aibă o coafură nouă, că părul de bebeluș trebuie păstrat eventual în cutia cu lucruri de bebeluș, că este o experiență plăcută, nedureroasă. De asemenea, ai putea să te joci cu el „de-a frizerul” pentru a se obișnui. Dupa ce ați terminat tunsul, nu uia să-l lauzi pentru că a fost curajos și să-i oferi și un dar.

Pentru mai multe articole interesante, urmărește-ne și pe pagina de Facebook Secretele Gospodinei.

Anna Casian-Musteață
Sursa foto – Unsplash

0