Rochia lungă – succint ghid pentru cine dorește să o poarte

Este destul de greu sa îți conturezi un stil și să nu te plictisești cu acesta. Pentru cele care migrează de la un stil la altul, pentru cele care consideră că rochia lungă este mai potrivită pentru evenimente formale, trebuie spus că o astfel de ținută se impune cu ale sale repere. Nu o porți oricând și oriunde, ci cere și ea la rându-i atenție în selecție. Însă merită, pentru efectul creat.

Rochia lungă poate fi purtată în aproape orice situație, de către orice femeie. Contează însă ca acest concept să fie adaptat pentru fiecare în parte. Astfel, pentru cele cu o înălțime maximă de 1,56 m, rochia lungă nu trebuie totuși să depășească 142 cm.

Nu te gândi că  îți este prea lungă, căci o vei purta cu o pereche de încălțăminte cu tocuri de preferat, pentru o ținută elegantă. Se consideră că o rochie lungă este cu atât mai impresionantă, cu cât are și puțină trenă. În orice caz, ar trebui cel puțin să atingă pământul. Dacă ai până în 173 cm, rochia nu trebuie să fie mai lungă de 147 cm.

O rochie lungă este de preferat pentru cadre formale mai întâi de toate. O poți purta cu succes la evenimente de tot felul, fie vara sau iarna. Desigur, pentru a fi adaptată în orice sezon vei ține cont de materialul acesteia.

Cum alegi rochia lungă

În primul rând, vei defini ocazia. Când are loc evenimentul și unde, dacă este ziua sau seara. Rochia lungă o vei putea alege cu succes, dar ca stil trebuie să corespundă cerințelor. Astfel, dacă vara sunt preferate materiale fluide și texturi vaporoase. Pentru toamnă și iarnă vei dori materiale mai groase, catifeaua spre exemplu.

Dacă este un eveniment de seară, poti opta pentru un croi mai pretențios și o despicatură generoasă pe un picior. Dacă este un eveniment de zi vei alege ceva mai simplist, însă într-un ton de culoare care să atragă.

În al doilea rând, vei dori să alegi o opțiune de rochie pe care nu ai mai purtat-o până acum. Nu vei dori nici să plictisești, nici să te lași dusă de val cu același tipar de rochie de fiecare dată. Poți alege din colecția de rochii lungi Dyfashion, unde modelele propuse sunt atât de multe, încât nu ai cum să nu găsești ce să îți placă și să te avantajeze.

Partea și mai bună este că, pe masura varietății de culori și croiuri vei găsi rochii lungi din materiale la fel de variate. Unele sunt pretențioase, altele sunt mai relaxate, cu accent pe siluetă sau concepute tocmai pentru a te ajuta să maschezi anumite defecte.

Mituri despre rochia lungă

Se spune că rochia lungă este o alegere numai pentru evenimente de seară, elegante. Greșit. Poți alege o rochie lungă și pentru o ieșire în oraș. Aceasta însă poate avea mai degrabă umerii goi, talia accentuată, cu imprimeu bogat, cum sunt stilurile Mara sau Clary din colecția de la www.dyfashion.ro.

Rochia lungă este banală. Greșit. Pentru cele care consideră că au nevoie de o rochie care să arate mai mult, teoria nu se confirmă deloc când vine vorba de rochiile de la Dyfashion. Poți alege o rochie de tip sirenă spre exemplu, ce pune în evidență silueta clepsidră, de altfel și una dintre cele mai seducătoare. Cu dantelă și broderie este clar că se creeză o combinație inedită ce rezultă într-o imagine feminină fără egal, iar rochia Charo este în acest sens relevantă – o găsești tot la Dyfashion, în varianta mov sau verde.

Rochia lungă este prea sobră. Din nou, prin versatilitatea stilurilor se demonstrează că o rochie lungă poate fi potrivită unei femei de orice vârstă. Poate fi o apariție sobră când tiparul este unul clasic și simplu, într-o nuanță potolită. Însă când alegi satinul și textura sa lucioasă, o rochie cu o funda supradimensionată atașată taliei, cu umerii goi, nu ai cum să nu obții un look feminin, grațios.

În final, alege ce simți că ți se potrivește. Punem în seama ținutelor pe care le purtăm motivul de a epata sau dimpotrivă, de a ne ascunde dupa materiale ce acoperă formele. De fapt, rochia și purtătoarea se completează una pe cealaltă și, cu o atitudine potrivită, pot străluci în egală măsură.

0