Sfaturi de îngrijire pentru perioada rece a anului

Sfaturi de îngrijire pentru perioada rece a anului? Ai citit bine! Uneori, din lipsă de timp sau de informație, facem unele gafe în materie de îngrijire. Trebuie să știi că odată cu venirea frigului, e necesar să facem schimbări nu doar în garderoba noastră, ci și în trusa de produse cosmetice și de îngrijire. Ceea ce e absolut obligatoriu vara, toamna s-ar putea să nu fie necesar. Secretele Gospodinei îți spune ce să NU faci toamna și iarna și cum ar trebui să-ți îngrijești tenul, părul, mâinile în perioada rece a anului.

Fă băi cu uleiuri esențiale

În perioada rece a anului trebuie să facem față virusurilor și răcelilor. Le poți preveni cu ajutorul băilor cu uleiuri esențiale. Seara, dupa o zi lungă de muncă, tot de ce ai nevoie este o baie în apă fierbinte, peste care poți adăuga câteva picături de uleiuri esențiale. Acestea e vor ajuta să ai un somn liniștit, dar și să previi răcelile.

Folosește creme de corp hidratante

Toamna și iarna ar fi bine să uiți d ecremele pe care le foloseai în perioada caldă. Acum ai nevoie de multă hidratare, pentru ca pielea să nu-și piardă elasticitatea. O poți obține cu ajutorul cremelor sau a uleiurilor hidratante, pe care să le aplici pe întregul corp înainte de a merge la somn.

Sfaturi de îngrijire: Hidratează-ți mâinile

Multe femei fac greșeala de a-și îngriji doar tenul în perioada rece. Și mâinile au nevoie de o atenție mai deosebită, pentru că acestea sunt supuse gerului și vântului și se pot crăpa. Pentru a preveni acest lucru, folosește cremă hidratantă, pe care o poți aplica dimineața, înainte de a ieși din casă, dar și pe parcursul zilei, ori de câte ori simți nevoia.

Îngrijește-ți buzele

Și buzele au nevoie de hidratare, de aceea e absolut obligatoriu să aplici un balsam de buze sau un ruj hidratant și reparator. De asemenea, nu le umezi niciodată atunci când ești afară, pentru că vor crăpa și vor arăta inestetic.

 Sfaturi de îngrijire: Aplică pe ten o cremă hidratantă

Dacă te machiezi zilnic, înainte de a aplica fondul de ten, aplică o cremă hidratantă. Aceasta va preveni iritarea pielii tenului. De asemenea, dupa baie, folosește o cremă care să mențină umezeala la nivelul pielii, fără a o încărca.

Ai grijă și de păr

Pentru că și părul tău va avea de suferit în perioada rece a anului, asigură-te că îi acorzi atenția cuvenită. Aplică regulat măși pentru păr și folosește un balsam intens hidratant.

Respectând aceste sfaturi de îngrijire, corpul tău îți va mulțumi că ai grijă de el. Trebuie să știi însă că e foarte important să fii bine și în interior, nu doar la exterior, de aceea ai grijă să mănânci sănătos și să gândești pozitiv.

Anna Casian-Musteață
Sursa foto – Unsplash

0