TOP 5 cele mai potrivite plante pentru birou

Fie că îți dorești să respiri un aer curat și purificat, fie că vrei să amenajezi biroul într-un mod mai original, cea mai bună metodă pentru a o face este utilizarea plantelor verzi. Secretele Gospodinei îți spune care sunt cele mai bune 5 plante pentru birou și cum să faci alegerea acestora.

Plantele pentru birou sunt potrivite dacă nu necesită prea mult timp de îngrijire și atenție. Astfel:

Cactușii – plante nepretențioase, cactușii nu doar că vor înfrumuseța biroul tău, dar având capacitatea de a absorbi radiațiile emise de ecranul calculatorului, te vor ajuta să îți menții o sănătate de fier. Cactușii au nevoie de luminănaturală și de trebuie să fie udați o dată pe săptămână, vara și primăvara și o dată la 3 săptămâni – toamna și iarna.

Crassula – numită și Planta de Jad, aceasta de asemenea are nevoie să stea la lumină câteva ore pe zi, astfel încât o poți ține oriunde la birou. Trebuie să o uzi abia dupa ce solul este bine uscat. 

Aloe Vera – potrivită pentru birou, mai cu seamă datorită faptului că nu are nevoie de îngrijiri speciale. Dacă uiți să o uzi, nu e nimic grav, căci poat erezista săptămâni întregi fără apă.

Plante suculente – ca și Aloe Vera, aceste plante nu au nevoie de apă, deoarece o au depozitată în frunzele late și cărnoase. Tot ce tebuie să le oferi este aer uscat și multă lumină.

Bambus – cunoscut drept plantă purtătoare de noroc, bambusul nu are nevoie de lumină și este perfect pentru un birou. În plus, acesta crește repede și ușor.

Dar tu, ce plante ai la birou?

Anna Casian – Musteață

0