Tratamente naturiste pentru a scăpa rapid de pistruii de pe față

Foarte multe persoane se confruntă cu apariția pistruilor, în special pe nas și obraji, mai ales în perioada caldă a anului. Aceasta nu este neapărat o problemă, întrucât pistruii dau un farmec aparte, dar reprezintă un semnal că pielea este supraexpusă la soare. Secretele Gospodinei îți propune diverse tratamente naturiste pentru a scăpa rapid de pistruii de pe față!

• Pistruii se vor înlătura prin metoda înălbirii sau decojirii stratului de suprafață a epidermei. Obrazul și nasul se va prelucra de 1- 2 ori pe zi cu zeamă de lămâie, ceapă sau coacăză roșie. Pistruii se vor da, de asemenea, de câteva ori pe zi cu zeamă de castraveți proaspeți sau cu un amestec de zeamă de lămâie cu oțet, în proporții egale, cât și cu lapte acru sau cvas natural de pâine.

• Dimineața, cu 10 – 15 minute până la spălat, pe față se va aplica o mască cu smântână (pentru ten uscat sau gras moderat) cât și cu lapte covăsit, chefir, zer sau lapte acidofil (pentru ten gras, supus iritărilor).

• Un bun efect îl vor avea măștile cu coajă rasă de castraveți, bobițe verzi de coacăză neagră cu smântână și miere (câte o linguriță de fiecare).

• Pentru atenuarea pistruilor se vor prepara și măști cu roșii.

• Dacă pistruii invadează obrazul și celelalte părți ale corpului, iar măștile recomandate nu ajută, atunci pielea se va da cu suc de morcov, dimineața și seara, dupa care se masează ușor cu palmele muiate în ulei vegetal.

Făcând aceste tratamente naturiste, cu siguranță vei scăpa de pistrui!

Anna Casian-Musteață

0