Trucuri pentru a menține căldura în locuință

Nu-i așa că îți dorești  ca acum, când toamna și-a intrat în drepturi, iar frigul – în case, să-ți încălzești locuința fără să faci mari investiții? Acest lucru este posibil dacă vei pune în aplicare unele trucuri. Secretele Gospodinei îți spune cum poți aduce căldura în casă, fără nici o cheltuială!

Decorează în culori calde
Primul lucru pe care îl poți face pentru a încălzi locuința este să decorezi încăperile folosind culori calde. Astfel, senzația de cald poate fi dată de galben, portocaliu, roșu și de nuanțele acestora.

Fii atentă la ferestre
Este demonstrat că cea mai mare cantitate de căldură din locuință se pierde prin ferestre. Astfel, asigură-te că acestea nu permit pătrunderea aerului din exterior, în cazul în care sunt făcute din lemn. Iar dacă sunt din termopan, căldura se pierde prin geamuri. Pentru a nu se întâmpla acest lucru, montează draperii dense.

Descoperă ferestrele în zilele însorite
Atunci când afară e soare, descoperă ferestrele pentru a pătrunde în locuință căldura naturală. Imediat ce soarele a apus, trage perdelele la loc pentru a nu se pierde căldura acumulată.

Montează un baldachin deasupra patului
Pentru a menține căldura în timpul nopții, montează deasupra patului un baldachin, dotat cu draperii dense. 

Ține ușile închise
Dacă ai încăperi pe care nu le folosești în perioada iernii, ar fi bine să ții ușile închise, pentru a economisi căldura.

Tu ce alte trucuri pentru a menține căldura în locuință cunoști?

Anna Casian-Musteață0