Urzica, planta – minune a primăverii, pe care trebuie să o consumi săptămânal

Orice gospodină știe cât de gustoase sunt urzicile, preparate în salate, ciorbe sau sosuri. Pe lângă deliciile culinare pregătite din urzici, acestea mai sunt folosite și la prepararea ceaiurilor, care au numeroase beneficii asupra sănătății noastre. Secretele Gospodinei îți spune în articolul de mai jos de ce este urzica planta – minune a primăverii și de ce trebuie să o consumi!

Urzica este o plantă de primăvară foarte des întâlnită în gospodăriile tradiționale românești, poate nu tocmai îndrăgită din cauza dificultății cu care este culeasă, dar adorată pentru efectele sale benefice asupra organismului. Aceasta conține numeroase vitamine și nutrienți, printre care: vitaminele A, B1, B2, K și C, potasiu, fibre, acid folic, calciu, magneziu, zinc, fier.
 
Datorită substanțelor antihistaminice, antiastmatice și antiinflamatoare pe care urzica le conține, ea este un leac foarte bun pentru tratarea diferitor boli, precum rinita alergică și astmul alergic. Urzica decongestionează căile respiratorii, ușurează respirația, reduce mâncărimile și secrețiile și reduce inflamarea mucoaselor. 
 
În rădăcina urzicii există o substanță care ajută la stimularea creșterii de testosteron. Studii recente din SUA au demonstrat că utilizarea extractului de urzică ajută la amplificarea trăsăturilor masculine, îmbunătățește capacitatea organismului la efort și îi ajută foarte mult pe cei care au deficit de testosteron și se confruntă cu efeminarea.
 
Urzica are proprietăți anstringente și antiinflamatorii care ajută la reducerea inflamațiilor, calmând astfel hemoroizii, reducând secrețiile, calmând iritațiile, eliminând sângerările și tonifiind peretele venos.
 
0