Vasele din inox: Trucuri simple pentru a le curăța

Pentru a curăța vasele din inox, ai nevoie de soluție specială, care este extrem de toxică, dar și costisitoare. De ce să cheltui bani pe aceasta, când poți să faci soluția acasă? Secretele Gospodinei îți propune câteva trucuri simple de curățare a vaselor din inox, cu ceea ce ai prin cămară!

 
Ține cont de asta!
Pentru a curăța vasele din inox, ai nevoie de soluție care să nu lase urme și nici să nu zgârâie metalul. 
 
Folosește praf de cretă și săpun de casă
Poți prepara chiar tu o soluție de curățare a vaselor din inox. Ai nevoie de o lingură de praf de cretă şi săpun de casă. Amestecă ingredientele într-un vas, până când obții o pasă, apoi curăță cu ea obiectele din inox. La final, clătește-le cu apă călduță.
 
Folosește bicarbonat
Cea mai simplă metodă de a curăța vasele din inox, este să folosești apă călduță și bicarbonat de sodiu. Amestecă bucarbonatul cu apa, astfel încât să formezi o pastă, dupa care, cu mișcări line, curăță vasele. 
 
Folosește pastă de dinți
Pasta de dinți este bună și la curățarea vaselor din inox. Aplică un strat de pastă de dinţi obișnuită şi aşteaptă câteva minute. Îndepărtează apoi pasta şi clăteşte cu apă călduţă. 
 
Folosește spirt sau alcool
Dacă pe vase au rămas urme de degete, le poți șterge cu spirt sau alcool. 
 
Lustruiește cu ulei de măsline
Dupa ce ai spălat vasele, pentru a le reda luciul, folosește un pic de ulei de măsline, pe care trebuie să-l aplici cu o cârpă moale din microfibră. Dacă rămâne prea mult ulei, şterge excesul şi lustruieşte cu o cârpă uscată.
 
Anna Casian-Musteață
Sursa foto – Unsplash
0